Негативний небаланс на ринку природного газу сягнув 4 мільярдів - Укртрансгаз

Негативний небаланс на ринку природного газу сягнув 4 мільярдів - Укртрансгаз

Інфографіка
Укрінформ
На ринку природного газу з березня по липень 2019 року негативні небаланси учасників ринку становлять 4,080 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укртрансгаз".

"Підсумком за п’ять місяців роботи ринку природного газу в режимі добового балансування, негативні небаланси учасників ринку склали 730,0 млн кубометрів або 4080 млн грн. За весь цей час Укртрансгаз отримав від замовників послуг транспортування оплату менше 3% або 109 млн грн. Найбільший борг в розмірі 3888 млн грн або 460,9 млн кубометрів, мають оператори ГРМ, з яких заборгованість підприємств під брендом РГК складає 2 995 млн грн, або 346,5 млн кубометрів", - йдеться у повідомленні.

Укртрансгаз заявляє, що у березні-липні від замовників послуг транспортування надійшло менше 3% коштів - 109 млн грн.

Обсяги позитивних небалансів протягом березня-липня сягнули 2 млрд грн.

"Укртрансгаз оплатив 33%, або 661 млн грн, позитивних небалансів, однак залишається винен ще 1,338 млрд грн замовникам послуг транспортування газу. Найбільший борг наразі склався перед НАК «Нафтогаз України», обсяг позитивного небалансу якого становить 898 млн грн", - зазначили у компанії.

Читайте також: Укртрансгаз уже заповнив чотири з десяти підземних газосховищ

Як повідомляв Укрінформ, з 1 березня 2019 року газовий ринок України повністю перейшов на добове балансування відповідно до вимог Третього енергопакета ЄС.

Як відомо, добове балансування - це точне покриття попиту на газ його реальною пропозицією протягом однієї доби. Балансування передбачає подачу заявок від постачальника газу з визначенням обсягу постачання газу в ГТС на наступну добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-