Укртрансгаз уже заповнив чотири з десяти підземних газосховищ

Укртрансгаз уже заповнив чотири з десяти підземних газосховищ

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" виконало план закачування газу на 2019 рік на 4 з 10 підземних сховищ газу (ПСГ).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Укртрансгаз припинив закачування блакитного палива вже на чотирьох (з десяти) підземних газосховищах у зв’язку із досягненням планових обсягів на 2019 рік – на Солохівському ПСГ, Червонопартизанському ПСГ, Пролетарському ПСГ, Краснопопівському ПСГ", - йдеться у повідомленні.

Закачування природного газу продовжується на шести інших газосховищах: Більче-Волицько-Угерському ПСГ, Угерському ПСГ, Дашавському ПСГ, Богородчанському ПСГ, Опарському ПСГ та Кегичівському ПСГ. Режим закачування триває в середньодобовому обсязі 75 млн куб. м.

Станом на сьогодні запас газу в українських ПСГ становить 17,4 млрд кубометрів газу, що є найбільшим показником з 2012 року.

Читайте також: Підготовка до анбандлінгу проходить відповідно до «дорожньої карти» - Оператор ГТС

Наразі більше 270 компаній користуються послугами Укртрансгазу по зберіганню обсягів газу в ПСГ як в звичайному режимі, так і в режимі митного складу. Порівняно з минулим роком кількість таких компаній збільшилась на 40%.

Всього до початку опалювального сезону необхідно накопичити в ПСГ не менше 20 млрд кубометрів газу. Це дасть можливість Україні пройти наступний осінньо-зимовий період, навіть з врахуванням повної зупинки Газпромом транзиту з 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-