Для

Для "євробляхерів" розроблять нові правила розмитнення авто

Укрінформ
В Україні відтермінують запровадження штрафних санкцій до власників автомобілів з іноземною реєстрацією і за цей час розроблять новий законопроєкт про порядок розмитнення авто.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури за підсумками наради щодо вирішення питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, яка відбулася 21 серпня.

"З 22 серпня 2019 року настає адміністративна відповідальність водіїв та власників автомобілів на іноземній реєстрації за їх використання з порушенням митного режиму. Президентом України ініційовано відтермінування запровадження штрафних санкцій. За результатами наради прийнято рішення утворити робочу групу, яка за час відтермінування санкцій має розробити новий законопроект, що врегулює порядок розмитнення автомобілів. Робочу групу очолюватиме Владислав Криклій", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що у нараді під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка взяли участь заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка, голова Державної митної служби Максим Нефьодов, начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, представники Національної поліції, ДФС та громадськості.

Читайте також: Зеленський пропонує на 90 днів відкласти штрафи для євробляхерів

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила закони, що встановлюють пільговий термін (тимчасовий) розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність громадян за використання автомобілів на єврономерах.

Передбачалося, що вартість розмитнення авто, які завозяться для особистого користування, визначається залежно від базової ставки, а також об'єму двигуна і віку авто. Також встановлювалася 50% знижка на розмитнення у перші три місяці після набуття чинності законом.

22 лютого 2019 року в Україні закінчився тримісячний період, протягом якого можна було розмитнити авто на єврономерах, сплативши 50% акцизного податку. Від 24 травня до власників авто на єврономерах мали почати застосовувати штрафні санкції.

Так, у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення на строк від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш як на 30 діб, передбачений штраф у 170 тис. грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення авто: у разі перевищення від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто – 170 тис. грн або конфіскація.

Читайте також: ДФС уточнила, коли і як почнуть штрафувати "євробляхерів"

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу тимчасово ввезеного для особистого користування авто у володіння чи розпорядження іншій особі, а також використання такого авто у комерційних цілях. Порушникові доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

16 травня Верховна Рада України відтермінувала застосування штрафних санкій до власників авто з іноземною реєстрацією до 22 серпня 2019 року.

16 серпня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський ініціював законопроєкт, яким пропонує відтермінувати штрафи за користування нерозмитненими автівками до кінця 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-