У Вільногірську литовська компанія збудувала унікальну сонячну електростанцію

У Вільногірську литовська компанія збудувала унікальну сонячну електростанцію

Укрінформ
Компанія Global BOD Group (Литва) збудувала нову унікальну електростанцію «Сонячний Вільногірськ». 

Про це повідомила Вільногірська міська рада у Facebook.

«Ця сонячна електростанція стане першою у своєму роді в Європі і буде працювати в якості робочої моделі та наочного прикладу для сонячних проєктів нового покоління на території всього Євросоюзу», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що європейська компанія Global BOD Group вкладає інвестиції у місто Вільногірськ і регіон в цілому з метою якнайшвидшої інтеграції України в європейську сім'ю. Впродовж п'яти років «Сонячний Вільногірськ» створить 20 високотехнологічних робочих місць, підпише контракти з місцевими охоронними, комунальними, будівельними, логістичними та технологічними компаніями і спеціалістами.

У міськраді запевняють, що нова сонячна електростанція не матиме негативного впливу на оточуюче середовище, адже вона нового покоління потужністю 2 МВт і використовуватиме інноваційну технологію двосторонніх сонячних панелей у поєднанні з сучасною системою відстеження сонячної енергії.

Нова технологія дозволить виробляти на 40% більше електроенергії у порівнянні з традиційною сонячною електростанцією такого ж масштабу.

Вважається, що новий проєкт зміцнить можливості України і прискорить рух до більш чистої економіки, що грунтується на ефективному використанні поновлюючих джерел енергії.

Читайте також: Герус каже, що з цінами на електрику мають розібратися правоохоронці

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині за чотири роки створили 35 сонячних електростанцій. Найбільша з них – у Нікопольському районі. Вона – третя за потужністю в Європі. 750 тис. панелей виробляють 200 МВт. Також в регіоні у приватному секторі встановлено понад півтори тисячі сонячних електростанцій. Це удвічі перевищує дані 2018 року. За цим показником область лідирує серед інших регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-