Заборонені тарифи: українцям пояснили, як платити за світло

Заборонені тарифи: українцям пояснили, як платити за світло

Укрінформ
ДП "НЕК "Укренерго" буде виставляти рахунки за свої послуги за старими тарифами, але у платіжці з'явиться також графа "рекомендований платіж", у якій будуть нові тарифи, що були заблоковані судом за позовом АТ "Нікопольський феросплавний завод".

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"Через тимчасове припинення в судовому порядку дії постанов НКРЕКП від 07.06.2019 № 954 та № 955, про встановлення тарифів ДП "НЕК «Укренрего" на ІІ півріччя 2019 р., в липні 2019 р. Укренерго виставлятиме рахунки за договорами на свої послуги по тарифу, який діяв до 1 липня 2019 р. — 57,40 грн за МВт-год", - йдеться у повідомленні.

Водночас у рахунках з’явиться нова графа - "Рекомендовано до сплати". У ній рахунок буде виставлятися за новими тарифами на ІІ півріччя 2019 року, що затверджені постановами НКРЕКП №954 та №955 від 7.06.2019 року.

Читайте також: НКРЕКП оскаржила рішення про скасування тарифів Укренерго

"Укренерго рекомендує сплачувати рахунки за свої послуги саме за тарифами, вказаними в графі "Рекомендовано до сплати". Це дозволить забезпечити виконання функцій, покладених на НЕК "Укренерго" у новому ринку електроенергії, а відповідно — підтримувати операційну безпеку енергосистеми. У разі нестачі коштів, які надходитимуть до Укренерго, компанія не зможе компенсувати гарантованому покупцю його витрати на сплату виробникам електроенергії з ВДЕ за "зеленим тарифом" та закуповувати значну частку електроенергії для компенсації технологічних втрат у мережах", - повідомили у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва за позовом "Нікопольського заводу феросплавів" зупинив дію постанов НКРЕКП №954 та №955, якими були встановлені тарифи для Укренерго на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-