Дорожню карту розвитку ягідництва презентували на АГРО-2019

Дорожню карту розвитку ягідництва презентували на АГРО-2019

Укрінформ
Дорожню карту розвитку ягідництва презентували у Києві під час XXXI Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2019.

Про це повідомляє Еast-fruit.

“Проект стартував у вересні 2017 року одночасно в 6 країнах Східного партнерства, і саме ягідний сектор став у нас пріоритетним напрямком”, - розповіла під час презентації Карти керівник проекту “Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива EU4Business” Марина Сидоренко.

Вона зазначила, що проект триватиме до серпня 2020 року. Загальний бюджет - 6 мільйонів євро на 6 країн. Однак Україна отримає дещо більше грошей, адже вона більша порівняно з іншими нашими країнами-сусідами.

“Кожна країна ще на початковій стадії проекту сама визначилася з пріоритетним напрямком. В когось – це трави, в когось – чаї, в когось – горіхи. В нашому випадку це ягідний сектор та легка промисловість. Напрямок, який ми обрали в ягідному секторі – це свіжа ягода, органічна ягода та переробка”, – зазначила Сидоренко.

Читайте також: На Прикарпатті полуниці «Братковецька» продають більше, ніж її зібрали у Братківцях

За її словами, проект технічної допомоги консультативний і не надає фінансові інструменти, може допомагати отримувати послуги експертів і за цей час не дуже тривалого проекту компаніям слід навчитися самостійно вести свій бізнес.

Проект охоплює шість країн: Україна, Білорусь, Молдова, Вірменія, Азербайджан та Грузія, в яких здійснює технічну підтримку мікро-, малого та середнього бізнесу з експортним фокусом, зокрема на країни Європейського Союзу.

Дорожня Карта – це стратегічна програма розвитку експортного потенціалу українського ягідного сектору на 2019-2024 рр., що була розроблена експертами МТЦ та Асоціацією “Ягідництво України”. Документ визначає шляхи розвитку торгівлі, а також можливості для розширення співпраці з ЄС. Дорожня Карта базується на оцінці компаній, аналізі ланцюга доданої вартості для цих груп продуктів та галузевому розподілі повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-