Цьогоріч українці вже отримали майже 800 мільйонів

Цьогоріч українці вже отримали майже 800 мільйонів "теплих" кредитів

Укрінформ
За березень-травень нинішнього року українці залучили майже 800 млн гривень на енергомодернізацію будинків за програмою "теплих" кредитів.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"Із прогнозованих у 2019 році 1,1 млрд грн на енергоефективні заходи за програмою «теплих кредитів» сім’ями залучено вже майже 800 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також навели дані за травень. Цього місяця залучено близько 300 млн грн «теплих» кредитів для термомодернізації будинків, зокрема, понад 145 млн грн – для ОСББ, що в 1,5 раза більше, ніж у попередньому місяці, і майже 140 млн грн – на утеплення приватних будинків, що майже вдвічі менше, ніж у квітні, а також близько 10 млн грн – на придбання твердопаливних котлів.

Скорочення обсягів кредитування енергомодернізації в приватному секторі в травні Держенергоефективності пояснює вичерпанням бюджетного співфінансування за цим напрямом.

Читайте також: Українці отримали платіжки з "боргом" — У Реви пояснили, що робити

З огляду на таку динаміку попиту, деякі банки вже завершили збирати заявки на кредитування. Водночас, як зауважили у відомстві, по «теплий» кредит для ОСББ ще можна звернутися до Укргазбанку та Ощадбанку, а для фізичних осіб – до Укрексімбанку.

Також охочі можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих» кредитів.

Загалом протягом весни 2019 року понад 80 тис. родин стали учасниками урядової програми «теплих» кредитів, крім того, участь у ній взяли 810 ОСББ, підсумували в Держенергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-