Українці отримали платіжки з

Українці отримали платіжки з "боргом" — У Реви пояснили, що робити

Укрінформ
Субсидіанти мають право вимагати перерахунку в надавачів комунальних послуг, якщо у травні вони мали переплату за отримані послуги, а у червні їм нарахували борг.

Про це інформують у Мінсоцполітики.

“Якщо станом на травень в особистих кабінетах субсидіантів була переплата, а у червні з’явився борг, це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у газовиків, тепловиків та інших надавачів комунальних послуг перерахунку”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що субсидіанти, які мали невикористані субсидії за жовтень 2018 – січень 2019 року, мали право скористатися ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого-квітня 2019 року.

"Тому борги, які виставили у червні таким домогосподарствам надавачі комунальних послуг, є незаконними", - наголошують у відомстві.

Як повідомляється, дізнатися причину походження боргу можна запросивши у комунальників помісячну роздруківку з наступною інформацією: яка соціальна норма, скільки газу, води, тепла, світла фактично спожито домогосподарством, скільки сплачено, а скільки зекономлено.

На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.

Читайте також: Обсяги житлового будівництва за І квартал зросли на 32% - Мінрегіон

У Мінсоцполітики інформують, що червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках, зокрема: заборгованість у червневій платіжці могла з’явитися у тих людей, які за травень не сплатити рахунки за комунальні послуги; у випадку, коли сім’ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму та якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018-2019рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими.

Така заборгованість, пояснюють у Мінсоцполітики, субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-