Активісти стурбовані дефіцитом, який склався в бюджеті Фонду соцстрахування

Активісти стурбовані дефіцитом, який склався в бюджеті Фонду соцстрахування

Укрінформ
Громадська рада Фонду соцстрахування України стурбована дефіцитом, який склався в бюджеті Фонду.

Як повідомив на прес-конференції в Укрінформі голова Громадської ради Фонду соцстрахування України, ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський, Фонд є самоврядною структурою, яка здійснює соціальний захист всіх платників податків.

“Фонд і його діяльність стосується всіх громадян, які працюють і платять податки. 12,7 млн — це кількість тих застрахованих осіб, які є в Україні, 3,3 млн роботодавців - це ті роботодавці, які сплачують податки у фонд. На сьогодні 22 млрд грн - це та сума, з якої здійснюється соціальний захист застрахованих осіб. Зараз фонд знаходиться в катастрофічній ситуації, тому що коштів на виплату соціального захисту не вистачає. Наразі не вистачає близько 2 млрд грн,”, - сказав він.

Читайте також: НБУ вніс зміни в Положення про ліцензування банків

Як зазначила заступник голови Громадської ради Фонду соцстрахування України, голова Всеукраїнської професійної спілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, дефіцит почав виникати з 2016 року.

“Кожен день в країні люди хворіють, трапляються нещасні випадки. Згідно з положенням, лікарняні мають оплачуватися через 10 днів, це максимальний термін. Зараз затримка виплат по лікарняних складає близько 2 місяців”, - пояснила вона.

Також вона повідомила, що місія МВФ стурбована тією ситуацією, яка виникла у фонді. “Згідно з домовленостями місія МВФ буде щомісячно отримувати інформацію про стан справ у фонді”, - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-