Ціни на нафту знижуються на тлі можливого глобального економічного спаду

Ціни на нафту знижуються на тлі можливого глобального економічного спаду

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у середу через побоювання, що торговельна війна між США і Китаєм може спровокувати глобальний економічний спад.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля серпневої нафти Brent становила $68,14 (-0,77%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $58,55 (-1,00%).

"З макроекономічної точки зору, інвестори стурбовані світовим попитом, особливо перед лицем зростаючого торгового спору між США і Китаєм", - сказав Джеймс Мік, керуючий директор американської інвестиційної компанії Tortoise.

Фавад Разакзада, аналітик брокерської компанії Forex.com, сказав, що ще одна проблема - це "падіння курсів EM-валют, що збільшує доларову вартість сирої нафти в цих країнах", і що ціни на нафту можуть знизитися.

Незважаючи на економічні побоювання, світовий попит на нафту поки що тримається на високому рівні, досягнувши в середньому понад 100 мільйонів барелів на добу вперше в цьому році, згідно з даними Управління енергетичної інформації США (EIA).

Читайте також: Додатково 2 мільярди кубів газу: Укргазвидобування залучить нові технології

Станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 67,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,65 долара за барель, що на 2 центи нижче за рівень закриття торгів ($68,67).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-