Співпраця з МВФ, Світовим банком і ЄБРР буде продовжена - Данилюк

Співпраця з МВФ, Світовим банком і ЄБРР буде продовжена - Данилюк

Укрінформ
Співпраця України з Міжнародним валютним фондом, Європейським банком реконструкції і розвитку та Світовим банком буде продовжена.
Про це заявив екс-міністр фінансів України, один з експертів команди Президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк в інтерв'ю "Обозревателю".

"По-перше, ми повинні продовжувати співпрацю ( з МВФ - ред.). В цьому є насправді потреба, бо багато змін, які були розпочаті, вони не були реалізовані. Економіка вже росте стільки-то кварталів поспіль, але ми розуміємо, що ситуація ще нестабільна. Будь-які серйозні зміни на зовнішніх ринках позначаться моментально... Тому співпраця з МВФ буде продовжена. Така сама ситуація зі Світовим банком, і з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Це наші партнери, вони завжди нас підтримуватимуть, якщо ми будемо налаштовані на зміни", - наголосив Данилюк.

Читайте також: МВФ готовий поновити співпрацю з Україною після призначення нового уряду

Він висловив думку, що міжнародні фінансові організації мають підтримати Україну, оскільки у держави "є фінансова необхідність". "Наприклад, тільки гроші на інфраструктуру, ми говоримо про мільярди доларів, десятки мільярді ... Ось чому ми говоримо про модернізацію інфраструктури. І тому нам потрібна фінансова допомога. Але треба спочатку розуміти, чого ми хочемо, і отримувати фінансову підтримку від того, де ми самі не можемо впоратися. Це важливо", - сказав Данилюк.

Він також зауважив, що МВФ очікує повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення в законодавче поле. "Якщо ВР не буде вживати заходи, то від цього будуть страждати всі. Тому це непростий процес. І тут треба знаходити нам спільне рішення з парламентом і з урядом, щоб в цьому якоїсь політичної катавасії ми все ж дотримувалися своїх зобов'язань, тому що це питання довіри", – підкреслив екс-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-