Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту падають у четвер, продовжуючи тенденцію попередньої сесії, на тлі зростання запасів нафти в США і слабкий попит з боку нафтопереробних заводів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 0,69% до $70,50 за барель, а WTI опустилася на 0,62%, до $61,04 за барель.

За даними Міненерго США, товарні запаси нафти в країні минулого тижня злетіли на 4,74 млн барелів. Таким чином, вони збільшилися за підсумками другого тижня поспіль. При цьому резерви бензину зросли на 3,716 млн барелів, дистилятів - на 768 тис. барелів.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозували в середньому падіння резервів нафти на 2 млн барелів, дистилятів — на 1 млн барелів, а також підвищення запасів бензину на 1 млн барелів.

На день раніше американський інститут нафти (API) повідомив, що резерви нафти в країні минулого тижня зросли на 2,4 млн барелів, бензину - на 350 тис. барелів, у той час як дистилятів - знизилися на 237 тис. барелів. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Завантаження потужностей американських НПЗ, за даними Міненерго, опустилося минулого тижня на 0,6 відсоткового пункту - до 89,9%. Це найнижчий показник з 2014 року.

Видобуток сирої нафти в США зріс на 100.000 барелів на добу до 12,2 мільйона барелів на добу, що наблизило її до рекорду кінця минулого місяця - 12,3 мільйона барелів на добу.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 70,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,83 долара за барель, що на 16 центів нижче за рівень закриття торгів ($70,99).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-