Моравецький: Росія має відшкодувати витрати за забруднену нафту

Моравецький: Росія має відшкодувати витрати за забруднену нафту

Укрінформ
Російські постачальники нафти припустилася серйозних помилок щодо постачання забрудненої нафти та повинні за це відповісти відшкодуванням за завдані збитки польській нафтотранспортній системі.

Про це заявив у вівторок під час прес-конференції у Варшаві прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, російські постачальники допустили бізнесові та операційні помилки та повинні за це відповісти. Росія та російські компанії повинні відповісти за це фінансово”, - заявив Моравецький.

Він додав, що Польща не може допустити до того, щоб польські нафтопереробні підприємства, вся транспортна інфраструктура країни постраждала через постачання російської забрудненої нафти. За його словами, Польща робить усе можливе, щоб уникнути такого роду ситуації в майбутньому.

“Ведуться дуже складні, дуже рішучі переговори з Росією, з російськими компаніями. Без сумніву, ми не поступимося від наших умов, які сформулював міністр (енергії – ред.) Тхужевський”,- наголосив польський прем’єр.

Читайте також: Білорусь зняла обмеження на експорт палива в Україну

Як інформувалося, в офіційній заяві міністерство енергії РП у вівторок наголосило, що очікує від Росії на очищення системи нафтопроводу “Дружба” від брудної нафти, компенсацію завданих втрат і відновлення постачання до польських нафтопереробних заводів чистої нафти.

Як повідомлялося, 19 квітня концерн "Білнафтохім" заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом "Дружба". Російська "Транснафта" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми носять "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

Читайте також: Україна поновила транзит нафти до Євросоюзу

АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинило транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-