Експерти розповіли, яким має бути громадський моніторинг Угоди про ЗВТ з Євросоюзом

Експерти розповіли, яким має бути громадський моніторинг Угоди про ЗВТ з Євросоюзом

Укрінформ
Громадські організації у процесі моніторингу виконання Угоди про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі мають орієнтуватися на виробників різного рівня.

Про це заявила на засіданні "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Як забезпечити ефективну громадську участь у впровадженні поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі: дискусія та обмін досвідом" координатор Робочої групи з української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС Тетяна Тимошенко.

"Чого хотілося б добитися від нашої спільної роботи навколо впровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі - це акценту на кінцевого споживача цієї Угоди, а це не органи влади, навіть, можливо, не Україна в особі органів влади в цілому, а це виробник товарів, продуктів і послуг та їх споживач. Тобто для них усіх повинні бути розроблені, донесені, доведені, впроваджені за допомогою будь-яких фінансових та інформаційних інструментів всі ті цінності, правила, регламенти, які вкладені в положення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі України з ЄС ", - сказала Тимошенко.

Вона зауважила, що у процесі моніторингу виконання цих положень експерти робочої групи, яку вона представляє, дійшли висновку, що ці положення доносяться і сприймаються окремо одне від одного, а це абсолютно невірне сприйняття конструкції самої Угоди.

Читайте також: Головними ворогами Європи є націоналісти, яких фінансує РФ — Макрон

За словами Тимошенко, комплексний підхід з'являється саме навколо кінцевого споживача Угоди про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС.

"Якби ми взяли до уваги потреби, проблеми підприємців різних категорій - представника малого і середнього бізнесу, власника виробничих потужностей, виробника, того, хто займається переробкою або надає якісь послуги, і для них конкретно під положення Угоди склали пакети готових рішень, а ще додали б фінансові інструменти для впровадження кожного, зокрема, відповідні програми державної підтримки, тоді навколо цього виробника "нанизувалася" б міжсекторальна координація органів влади і програм і проектів, які діють на допомогу впровадженню цих реформ в Україні. Ми бачимо цей механізм саме так", - резюмувала Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-