Польща вимагає від Росії чистої нафти і компенсації втрат

Польща вимагає від Росії чистої нафти і компенсації втрат

Укрінформ
Варшава закликала Москву негайно очистити систему нафтопроводу "Дружба" від брудної нафти, компенсувати втрати і відновити поставки до польських нафтопереробних заводів чистої нафти.

Про це йдеться у заяві міністерства енергії Польщі.

"У світлі відсутності реакції російських постачальників нафти на звернення польських нафтопереробних заводів про надання надійного графіку усунення російською стороною забрудненої нафти з усього нафтопроводу, а також компенсації втрат за отриману забруднену нафту, міністр енергії Кшиштоф Тхужевський 21 травня звернувся до свого російського колеги – міністра енергетики Росії Олександра Новака з пропозицією здійснити негайні кроки, що мають на меті якомога швидше відновлення прохідності системи і постачання чистої нафти", - йдеться в заяві міністерства енергії РП.

Як зазначається, міністерство продовжує моніторити ситуацію щодо постачання нафти до польських нафтопереробних заводів і потреб ринку палива Польщі.

За інформацією паливно-енергетичного сектора РП, переробка нафтопродуктів на польських нафтопереробних підприємствах здійснюється без затримок завдяки постачанню нафти до Польщі через місцевий нафтопорт, а також завдяки використанню обов’язкових запасів країни.

Як зазначається, міністр енергії Польщі у питанні постачання нафти на польський ринок тісно співпрацює з енергетичними компаніями країни, Єврокомісією та міжнародним енергетичним агентством, що дозволяє координувати свої дії і приймати швидкі рішення.

“Завдяки вищезазначеним діям немає загрози постачанню палива на внутрішній ринок”,- йдеться в повідомленні міністерства енергії РП.

Читайте також: Україна поновила транзит нафти до Євросоюзу

Як повідомлялося, 19 квітня концерн "Білнафтохім" заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом "Дружба". Російська "Транснафта" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми носять "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинило транзит нафти по магістральному нафтопроводу "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-