Україна потребує мінімум 5 тисяч енергоаудиторів - Зубко

Україна потребує мінімум 5 тисяч енергоаудиторів - Зубко

Фото
Укрінформ
В Україні на сьогодні діє 425 енергоаудиторів, необхідно підготувати мінімум 5 тис. таких спеціалістів.

Про це під час експертного обговорення програми Фонду енергоефективності сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сертифікацію пройшли 600 енергоаудиторів, але у реєстрі є 425 - фактично з липня минулого року. Ще п'ять чоловік не пройшли сертифікацію, не є атестованими. Я очікую, що ця кількість буде зростати. За моїми оцінками, Україна потребує мінімум 5 тис. енергоаудиторів", - сказав Зубко.

За його словами, на сьогодні уже видано 126 сертифікатів про енергетичну ефективність - документів, що були складені за європейськими нормами. Є 39 вишів, що у різних областях України готують енергоаудиторів.

Експертне обговорення проекту з енергомодернізації багатоквартирних будинків відбулося в Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

"Нам дійсно потрібно аналізувати стан будинків. Коли ми вручали перший сертифікат, з'ясувалося, що ті будинки, які вкладали кошти у свою модернізацію, піднялися лише на одну сходинку (у класах енергоефективності, - ред.)", - наголосив Зубко.

Читайте також: Енергоатом готовий підтримати поточний рівень цін на електрику після введення ринку

Він підкреслив, що наразі мова йде лише про енергоефективність житлового сектору, однак після ухвалення закону про енергоефективність можна буде також говорити про промисловість, енергетику та транспорт.

"Закон ми готуємо для подання в уряд, щоб передати у Парламент на затвердження. Нам потрібно думати, як допомогти бізнесу", - додав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-