Енергоатом готовий підтримати поточний рівень цін на електрику після введення ринку

Енергоатом готовий підтримати поточний рівень цін на електрику після введення ринку

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" виступає за впровадження повномасштабного ринку електроенергії з 1 липня і готовий брати участь у підтримці поточного рівня цін на електроенергію після його введення.

Про це в ході круглого столу "Бути чи не бути конкурентному оптовому ринку електроенергії в Україні з 1 липня 2019 року" сказав генеральний директор ВП "Енергоатом-Трейдинг" Сергій Бедін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми давно чекаємо відкриття ринку електричної енергії, Енергоатому тарифи встановлюються набагато нижче оптово-роздрібної ціни. Ми очікуємо отримати свою ринкову ціну, платоспроможних трейдерів і споживачів, які забезпечать 100-відсоткову оплату", - сказав Бедін.

Він підкреслив, що весь додатковий прибуток компанії буде спрямований на її розвиток: будівництво нових блоків, Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива, поповнення фонду зняття з експлуатації блоків.

Водночас, гендиректор не виключає зростання тарифів на електроенергію для споживачів, якщо уряд і регулятор не ухвалять додаткових рішень для обмеження цін. На сьогодні механізм покладання спецзобов'язань на постачання електричної енергії населенню до кінця не відпрацьований.

"Ми готові брати участь у підтримці цін для населення на тому рівні, який діє зараз на ринку", - додав Бедін.

Читайте також: Експлуатація сховища ядерного палива посилить економіку України - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений з 1 липня 2019 року.

ДП НЕК "Укренерго" готується до запуску ринку електроенергії з 1 липня, проте його запуск може бути відкладений, заявляв на цьому тижні керівник ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук. Він не виключив короткочасної відстрочки з введенням ринку - на 2-3 місяці або перенесення на 2020 рік.

Експерт новообраного президента Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус наприкінці квітня заявляв, що запуск нового ринку електричної енергії треба перенести на один рік - з 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року - через невирішені проблем. На думку Геруса, основними невирішеними проблемами залишаються значний обсяг перехресного субсидування і борги на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-