Як валютний ринок відреагував на інавгурацію Зеленського

Як валютний ринок відреагував на інавгурацію Зеленського

Укрінформ
В Україні на поточному тижні очікується незначне зростання долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,2/26,4 грн.

Про це йдеться в прес-релізі Альпарі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"На цьому тижні ми очікуємо незначне зростання долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,2/26,4 грн", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що минулого тижня курс долара до гривні помірно зріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,6%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,21 грн до 26,37 грн (+0,6%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 26,12/26,15 до 26,18/26,21 (+0,2%).

Читайте також: Данилишин: Приплив іноземної валюти в Україну значно активізував її купівлю НБУ

"Показово, що в понеділок, у першій половині дня, гривня зміцнювалася, причому на міжбанку навіть сильніше, ніж на готівковому ринку. Ринок сприятливо поставився до інавгурації нового Президента Володимира Зеленського і до перших озвучених ним на новій посаді рішень, включаючи заяву про розпуск Верховної Ради", - зазначили в Альпарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-