Данилишин: Приплив іноземної валюти в Україну значно активізував її купівлю НБУ

Данилишин: Приплив іноземної валюти в Україну значно активізував її купівлю НБУ

Укрінформ
Національний банк України завдяки збільшенню припливу іноземної валюти в Україну значно активізував її купівлю на міжбанківському ринку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

"Завдяки збільшенню припливу іноземної валюти в Україну, Національний банк значно активізував її купівлю на міжбанківському ринку. В результаті за січень-квітень 2019 року міжнародні резерви НБУ зросли на 0,925 млрд. дол. й становили 20,5 млрд. дол. (на початок травня). Надлишок валюти на міжбанківському валютному ринку в 2018 році дозволив Національному банку купити в резерви майже 1,4 млрд дол. США", - написав Данилишин.

Читайте також: НБУ відкликав ліцензію у "Вернум Банка"

Він зазначив, що з урахуванням виплат по зовнішньому боргу й валютним ОВДП та виходу нерезидентів із ОВДП, які вони купували у січні-квітні, з подальшою конвертацією гривневих коштів у валюту, а також зменшенням експорту сільгосппродукції у липні-серпні, простежуються певні умови для незначних курсових коливань долара по відношенню до гривні. Крім того, в період відпусток є попит населення на валюту. Однак, населення та бізнес поступово звикли до плаваючого курсу і менше піддаються паніці, бо зрозуміли що коливання можуть бути в обидві сторони – як у бік послаблення, так і зміцнення.

"Крім того, наразі ми бачимо, що іноземних інвесторів не відлякує перебіг електоральних подій в Україні. Вони продовжують досить активно купувати українські державні цінні папери", - зауважив Данилишин.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, станом на 1 травня 2019 року міжнародні резерви України становили 20 524,6 млн дол. США (в еквіваленті). У квітні, попри сприятливу ситуацію на валютному ринку, вони зменшилися на 0,5% через значні обсяги погашень за державним боргом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-