МВФ підтвердив надійність економіки ФРН, але дав низку рекомендацій

МВФ підтвердив надійність економіки ФРН, але дав низку рекомендацій

Доповідь
Укрінформ
Попри зниження темпів зростання, економічний розвиток Німеччини залишається стабільним.

Про це йдеться в доповіді робочої групи МВФ про стан економіки Німеччини, представленій у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Економічні основи Німеччини залишаються надійними, державні та приватні баланси є здоровими, безробіття перебуває на історично низькому рівні, зростання заробітної плати нарешті прискорилося, а великий профіцит рахунку поточних операцій повільно скорочується», - йдеться у звіті.

Водночас зазначається, що вповільнення світового попиту та інші «тимчасові труднощі» несподівано сильно вдарили по економіці у другій половині минулого року, підкресливши її вразливість до зовнішніх стресів, зокрема, до зростання напруженості у міжнародній торгівлі.

Читайте також: МВФ хоче “обкласти” весь світ податком на вуглекислий газ

У більш довгостроковій перспективі вказується, що населення Німеччини старіє, низькі доходи залишаються на попередньому рівні, а перехід на нові енергоносії відбувається повільно.

У зв'язку з цим робоча група МВФ дала керівництву Німеччини ряд рекомендацій. В числі необхідних заходів, зокрема, названі: зниження тягаря оподаткування для сімей з низьким доходом; збільшення кредитів на дослідження і розробки для компаній з метою прискорення інновацій; інвестування в громадську інфраструктуру; сприяння модернізації цифрової інфраструктури; зниження бюрократії при веденні бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-