ЄС робить усе для підвищення економічного розвитку України - Мінгареллі

ЄС робить усе для підвищення економічного розвитку України - Мінгареллі

Укрінформ
Україна та інші країни Східного партнерства мають сумлінно працювати для забезпечення гідних умов життя своїх громадян, а Євросоюз переконуватиме Росію поважати суверенітет і незалежність цих держав.

Про це заявив у виступі на публічній дискусії щодо майбутнього Східного партнерства посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мова не про те, чого хоче ЄС (від країн Східного партнерства – ред.), а про те, чого хочуть українці, грузини, білоруси, молдавани, вірмени, азербайджанці, а вони хочуть жити у стабільних безпечних країнах з гідними умовами життя. Для нас це означає, що ми маємо інтенсифікувати наші обговорення з великим сусідом і донести до вашого великого сусіда, що всі ці країни незалежні, суверенні, і це потрібно поважати. Це наша ціль, ми маємо відповідну політику і зараз застосовуємо для цього санкції», - сказав Мінгареллі.

Він додав, що ЄС робить усе для підвищення економічного розвитку нашої країни, адже для того, щоб молоді українці не виїжджали з України, потрібно створити робочі місця.

«Для цього необхідний позитивний інвестиційний клімат і верховенство права», - акцентував посол ЄС.

На його думку, партнерство між Україною та Євросоюзом буде ефективнішим, якщо західні європейці краще знатимуть і розумітимуть українців.

Читайте також: Східне партнерство: Могеріні розповіла, чого досягли за п'ять років

«Ми для цього розвиваємо стосунки між людьми. Ви маєте краще використовувати програми ЄС «Еразмус плюс», «Горизонт 2020» та інші, які в нас є і які не використовуються так, як належало б», - зазначив Мінгареллі.

Окрім того, він закликав продовжувати співпрацю у газовій, енергетичній, транспортній та цифровій сферах для забезпечення їх сумісності з ЄС.

«Треба серйозно ставитися до тих речей, які ми вже роками обговорюємо. Не потрібно постійно шукати нові ідеї. Це все стосується одного й того ж – люди хочуть їсти, здобувати освіту і жити у безпеці. Рецепти добре всім відомі», - резюмував посол ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-