Ощадбанк та USAID підтримають нову модель ринку електроенергії

Ощадбанк та USAID підтримають нову модель ринку електроенергії

Укрінформ
USAID Проект енергетичної безпеки та Ощадбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці для посилення енергетичної безпеки України.

Про це йдеться в прес-релізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Ощадбанк та USAID Проект енергетичної безпеки підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою співпраці для посилення енергетичної безпеки України шляхом сприяння запуску нової моделі оптового ринку електроенергії, запланованого на 1 липня п.р", - йдеться в повідомленні.

USAID Проект енергетичної безпеки надаватиме підтримку Ощадбанку як уповноваженому банку на початкових етапах роботи нового оптового ринку електроенергії з метою створення комплексної системи фінансових гарантій для учасників ринку в сегменті укладення двосторонніх договорів, функціонування ринку "добу наперед", внутрішньодобового та балансуючого ринків.

"Ця подія є знаковою, адже енергетичний напрям для банку залишається пріоритетним. Ми маємо унікальну компетенцію в цій сфері. Розуміємося з енергетиками з півслова, а головне – усвідомлюємо спільну відповідальність перед країною і громадянами. Наша спільна мета – попри виклики й зміни досягти синергії заради зростання. Ефективна енергосистема та надійна банківська система – це основа здорової та конкурентоспроможної економіки та незалежної країни. Наше партнерство з USAID Проектом енергетичної безпеки допоможе покращити умови для впровадження реформ в енергетичному секторі, виконання Україною міжнародних зобов'язань та посилення її енергетичної безпеки”, - сказав голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Читайте також: Торік Ощадбанк наростив кредитний портфель малого бізнесу на 1,4 мільярда

Як відомо, USAID Проект енергетичної безпеки має на меті сприяти посиленню енергетичної безпеки України шляхом вдосконалення нормативно-правового середовища енергетичного сектора, підвищення надійності енергопостачання та розвитку механізмів конкурентного ринку. USAID Проект енергетичної безпеки підтримує основних учасників енергетичного ринку та уряд України з метою: забезпечення безпечного, надійного та стійкого постачання енергії громадянам України за доступною ціною, сприяння інтеграції України до енергетичних ринків Європейського Союзу шляхом надання допомоги ключовим урядовим інституціям у дотриманні норм енергетичного законодавства ЄС та підвищення енергетичної безпеки через запровадження конкурентних ринків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-