У Кабміні закликали нардепів ратифікувати енергетичний додаток до Угоди про асоціацію

У Кабміні закликали нардепів ратифікувати енергетичний додаток до Угоди про асоціацію

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликає народних депутатів ратифікувати енергетичний додаток до Угоди про асоціацію.

Про це Климпуш-Цинцадзе зазначила у Twitter.

"Сьогодні Уряд підтримав оновлення енергетичного додатка до Угоди про асоціацію з #ЄС. Прошу народних депутатів не зволікати і ратифікувати відповідне рішення. Це правова й інфраструктурна інтеграція, яка ще й посилить наші переговорні позиції з РФ", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Кабмін ухвалив макроекономічний прогноз на три роки - основні цифри

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів на засіданні 15 травня схвалив проект закону про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Зокрема, додаток 27 до Угоди передбачає взаємні зобов’язання сторін в енергетичній сфері. Це означає, що Україна буде утримуватися від прийняття рішень щодо введення в дію тих нормативно-правових актів, які можуть суперечити праву Європейського Союзу, а Європейська комісія буде оцінювати сумісність цих законопроектів чи актів урядових з відповідними положеннями права Європейського Союзу. Окрім того, ЄС зобов’язується оцінювати ці рішення і надавати рекомендації з метою досягнення повної інтеграції енергетичного ринку України до енергетичного ринку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-