МВФ відправить оціночну місію в Україну впродовж наступних тижнів

МВФ відправить оціночну місію в Україну впродовж наступних тижнів

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд протягом наступних тижнів відправить в Київ оціночну місію, яка визначить готовність України отримати другий транш за діючою програмою, а також обговорить з новою адміністрацією економічну політику до кінця року.
Про це поінформував у четвер під час брифінгу у Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не можу назвати конкретної дати зараз щодо візиту місії МВФ (в Україну – ред.) для проведення першого огляду за діючою програмою Фонду. Але ми очікуємо, що місія відбуде до Києва впродовж наступних тижнів і що буде оцінений прогрес у виконанні програми, а також обговорена політика з новою адміністрацією на період до кінця року", - поінформував представник Фонду.

Він також підкреслив, що керівництво МВФ підтримує постійний зв'язок з Києвом впродовж перехідного періоду в Україні.

Читайте також: МВФ відзначає погіршення глобальних фінансових умов

"Я можу підтвердити, що директор-розпорядник перебуває в контакті з паном Зеленським", - зазначив Райс. У цьому зв'язку він нагадав, що Крістін Лагард мала розмову з діючим президентом Петром Порошенком, подякувавши йому за тісну співпрацю впродовж його терміну повноважень, а також висловивши очікування, що прогрес економічної програми продовжуватиметься.

"МВФ готовий далі підтримувати Україну та допомагати їй протистояти викликам, що стоять перед нею", - зауважив представник Міжнародного валютного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-