Заява Трампа після китайського обвалила й фондовий ринок США

Заява Трампа після китайського обвалила й фондовий ринок США

Укрінформ
Фондовий ринок США почав день у мінусі після заяви президента країни Дональда Трампа щодо запровадження додаткових мит на китайські товари.

Про це повідомляє CNN.

"Фондовий ринок США розпочав день глибоко у "червоній" зоні після того, як президент Дональд Трамп пригрозив введенням подальших мит на китайські товари, таким чином підірвавши сподівання ринку на торговельну угоду (між США й Китаєм — ред.)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вартість Dow знизилася на 1,8% або на 450 пунктів.

Акції S&P 500 втратили 1,5%, а Nasdaq знизився на 2,2%.

Вартість акцій в секторах із великим товарообігом із Китаю також упала.

Раніше Трамп написав у Twitter, що США до кінця тижня піднімуть з 10% до 25% тарифи на імпортовану з Китаю продукцію на загальну суму $200 млрд. Це призвело до обвалу на китайському фондовому ринку.

Читайте також: Заява Трампа про підвищення мит обвалила китайські біржі

Як відомо, Вашингтон наклав штрафні мита на китайські товари вартістю 250 мільярдів доларів. Китай відповів своїми митами на товари зі США на загальну суму 110 мільярдів. Причиною торговельного конфлікту стало прагнення Трампа зменшити американське від'ємне сальдо в торгівлі з Китаєм. Крім того, Вашингтон закидає Пекіну використання нечесних методів у торгівлі, примус американських фірм до експорту технологій у Китай, а також крадіжку інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-