Нацкомісія врегулювала механізм розрахунків між мобільними операторами

Нацкомісія врегулювала механізм розрахунків між мобільними операторами

Укрінформ
НКРЗІ врегулювала механізм взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій за дзвінки на перенесені абонентські номери.

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

"З метою врегулювання окремих питань щодо міжоператорських взаєморозрахунків, пов’язаних із впровадженням послуги із перенесення абонентських номерів, НКРЗІ прийнято рішення від 02.04.2019 № 160 «Про внесення змін до деяких рішень Національної комісії з питань регулювання зв’язку України». Зазначене рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2019 року за 436/33407 і набере чинності після публікації в Офіційному віснику України", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, відповідно до повноважень, визначених Законом України «Про телекомунікації», НКРЗІ здійснює регулювання взаємодії операторів телекомунікацій при взаємоз’єднанні телекомунікаційних мереж, у тому числі щодо послуг пропуску трафіка та встановлення порядку взаєморозрахунків між операторами телекомунікацій.

Читайте також: НБУ визначив переможців першого етапу конкурсу на кращу монету 2018 року

З 1 травня 2019 року в Україні стартувала нова телекомунікаційна послуга з можливістю зміни мобільного оператора зі збереженням номера.

Детальна інформація для споживачів з питань порядку та умов отримання послуги розміщена на веб-сайті НКРЗІ у розділі «Споживачам послуг» → підрозділі «Послуга з перенесення абонентського номера (ППН)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-