Газ для населення та облгази: Коболєв назвав дві найбільш нагальні реформи

Газ для населення та облгази: Коболєв назвав дві найбільш нагальні реформи

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає найбільш нагальними реформами в сфері енергетики усунення держрегулювання у постачанні газу населенню та наведення ладу в облгазах.

Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

"В українській енергетиці, я буду говорити зараз в першу чергу про газовий ринок, найближчий для нас і який є найбільш важким, це, по-перше, усунення державного регулювання в системі постачання газу населенню”, - каже чиновник.

На його думку, це дозволить в першу чергу дати ефективний ринок, усунути неефективних посередників які є не тільки елементом корупції, але і елементом загрози державній безпеці.

Читайте також: Ще один облгаз оштрафували за "космічні платіжки"

“Другий аспект - це наведення ладу з компаніями роздрібного транспортування газу, тобто облгазами. Там є великі втрати там є контроль проросійської групи Фірташа і поки це питання не буде врегульовано, в першу чергу з точки зору антимонопольного законодавства, в другу чергу, з точки зору українського регулятора поки там не буде наведено лад і ці компанії не припинять відбирати без оплати газ державної НАК "Нафтогаз України", або, говорячи простими словами, його красти, стабільного ринку в нас не буде", - переконаний Коболєв.

Він також вважає, що розв'язавши ці проблеми, український газовий ринок стане ефективним, прозорим і набагато більш корисним для економіки України та споживачів.

"У нас є свідчення, у нас є факти, які доводять те, що як газсбути, так і облгази, які працюють спільно, просто паразитують відбираючи, як газ, так і гроші з системи, які їм не належать", - говорить Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-