Україна збільшила видобуток газу майже на 3%

Україна збільшила видобуток газу майже на 3%

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" за 4 місяці 2019 року видобуло 5,14 млрд кубометрів газу, що на 2,7% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"За оперативними даними, видобуток АТ "Укргазвидобування" за січень-квітень 2019 року становить 5,14 млрд кубометрів природного газу, що на 2,7% перевищує показник аналогічного періоду минулого року", - йдеться у повідомленні.

Для нарощення видобутку українського газу УГВ збільшує кількість робіт з інтенсифікації на наявних виснажених родовищах: станом на кінець квітня виконано 60 операцій з ГРП, що в 4 рази перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

"Але через постійне падіння тиску у родовищах важче перекрити природне падіння та досягти значного зростання видобутку від операцій з інтенсифікації. Тому для оперативного вирішення питання збільшення обсягів українського газу необхідно поповнити ресурсний портфель УГВ родовищами, які знаходяться на початковій і середній стадіях розробки з початковими тисками", - додали в компанії.

Читайте також: Кремль почав «артпідготовку» до переговорів щодо транзиту газу через Україну - Коболєв

Як повідомляв Укрінформ, Укргазвидобування 2 травня на електронних он-лайн аукціонах придбало 5 ліцензій на вуглеводневі ділянки. З моменту отримання спецдозволу на нову ділянку до початку видобутку компанія витрачає 3-4 роки для дослідження покладів та пошукового буріння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-