Кремль почав «артпідготовку» до переговорів щодо транзиту газу через Україну - Коболєв

Кремль почав «артпідготовку» до переговорів щодо транзиту газу через Україну - Коболєв

Укрінформ
Слова президента РФ Володимира Путіна про залежність України від російського газу є початком переговорів про нову угоду щодо транзиту газу через Україну.

Про це заявив голова Нафтогазу Андрій Коболєв.

«Ну що ж, як ми і очікували, Москва почала переговори щодо продовження транзиту газу одразу після завершення виборів в Україні. Цей раунд провів російський президент з далекого Пекіну. Про потребу Росії у транзиті і готовність Газпрому укладати контракт на стандартних європейських умовах, звісно, не було жодного слова. Було про те, як Україна замерзне», — написав Коболєв.

Він зазначив, що Росія хоче укласти нову угоду про транзит, бо «Газпром» не встигне побудувати і запустити обхідні газопроводи до кінця дії контракту між РФ і Україною, тобто до кінця 2019 року.

«Нагадаю, на відміну від 2009 року, «Газпром» не може перекрити Україні газ. «Газпром» винен гроші Нафтогазу, а не навпаки. Україна впровадила у себе законодавство ЄС, яке встановлює чіткі правила і вимоги користування газовою інфраструктурою. Власне, ані у Газпрому, ані у Нафтогазу значного поля для маневру немає», — додав очільник Нафтогазу.

Читайте також: В Україні з 1 травня знизили ціну на газ

Він наголосив, що ця заява Путіна — «артпідготовка» перед тристоронніми переговорами щодо транзиту в травні.

27 квітня під час візиту в Пекін Путін заявив, що Україна залишиться без газу, якщо не буде російського транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-