У нафтопровід

У нафтопровід "Дружба" надійшла чиста нафта з Росії

Укрінформ
Чиста нафта з Російської Федерації надійшла 2 травня нафтопроводом "Дружба" на кордон Білорусі.

Про це повідомляє інформаційне агентство "БЕЛТА".

"За інформацією диспетчерської служби ВАТ "Гомельтранснефть Дружба", 2 травня о 12.40 нафта, що відповідає стандарту, разом з розділовим пристроєм надійшла на кордон Білорусі. Проведено витіснення забрудненої органічними хлоридами нафти з російської ділянки нафтопроводу Дружба в резервуари лінійної виробничо-диспетчерської станції (ЛВДС) "Унеча", - йдеться в повідомленні.

Після проведення стандартних технологічних операцій і відбору проб з прибулої партії нафти в присутності представників ВАТ "Транснефть" і ВАТ "Гомельтранснефть Дружба", о 14.28 транспортування нафти продовжилася в бік лінійної ЛВДС "Мозир".

Як повідомлялося, 19 квітня концерн "Белнефтехим" заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом "Дружба". Російська "Транснефть" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

Читайте також: З нафтопроводу "Дружба" відкачають "брудну" російську нафту - Белнефтехим

АТ "Укртранснафта" ввечері 25 квітня вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і "Фенешлітке" (Угорщина).

26 квітня в Мінську завершилися переговори операторів нафтотранспортної системи "Дружба" щодо відновлення роботи нафтопроводу. Представники РФ зобов'язалися відновити транзит якісної нафти нафтопроводом з 3 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-