З нафтопроводу

З нафтопроводу "Дружба" відкачають "брудну" російську нафту - Белнефтехим

Укрінформ
Для повного відновлення роботи трубопроводу «Дружба» після надходження в нього забруднених нафтопродуктів з РФ буде потрібно кілька місяців.

Про це повідомляє прес-служба концерну "Белнефтехим".

"Вжиті заходи дозволять відновити роботу лише однієї нитки трубопроводу «Дружба». Для повного відновлення необхідно кілька місяців напруженої роботи", - йдеться в прес-релізі.

У концерні зазначили, що за інформацією диспетчерської служби ВАТ «Гомельтранснафта Дружба», 29 квітня о 17.40 почалося прокачування нафти, що відповідає стандартним параметрам, від російської ЛВДС «Унеча» в сторону білорусько-російського кордону і ЛВДС «Мозир».

За даними Белнефтехима, надходження нафти на білоруську територію очікується не раніше 23.00 2 травня, а на ЛВДС «Мозир» нафта, що відповідатиме ДОСТу, надійде не раніше 4 травня.

Потім неякісну нафту в обсязі близько 50 тис. тонн буде витіснено з російської ділянки в резервуарний парк ЛВДС «Унеча». З білоруської ділянки від кордону з РФ забруднену нафту в кількості понад 120 тис. тонн буде витіснено в резервуарний парк ЛВДС «Мозир», зазначається в прес-релізі.

Як повідомлялося, 19 квітня концерн «Белнефтехим» заявив про 10-25-кратне перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що постачається нафтопроводом «Дружба». Російська «Транснефть» визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають «технічний характер». 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

АТ «Укртранснафта» пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинив транзит нафти магістральним нафтопроводом «Мозир-Броди» (МН «Дружба»).

Читайте також: Прокачку чистої нафти трубопроводом "Дружба" так і не поновили

Крім того, європейські партнери відмовилися приймати забруднену нафту на приймально-здавальних ділянках «Будковце» (Словаччина) і «Фенешлітке» (Угорщина).

26 квітня у Мінську завершилися переговори операторів нафтотранспортної системи «Дружба» щодо відновлення роботи нафтопроводу. Представники РФ зобов'язалися відновити транзит якісної нафти по нафтопроводу з 3 травня 2019 року.

Фото: belneftekhim.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-