Розпочала роботу Наглядова рада Адміністрації морських портів України

Розпочала роботу Наглядова рада Адміністрації морських портів України

Фото
Укрінформ
Наглядова рада ДП "Адміністрації морських портів України" (АМПУ) сприятиме впровадженню стандартів корпоративного управління в державній компанії.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, коментуючи перше засідання Наглядової ради ДП «АМПУ», яке відбулося 23 квітня, повідомляється на сайті підприємства.

"Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що початок роботи Наглядової ради Адміністрації морських портів – це важливий крок на шляху впровадження стандартів корпоративного управління в державній компанії", - йдеться в повідомленні.

Міністр також підкреслив, що він особисто буде всебічно сприяти роботі Наглядової ради підприємства та підтримувати ініціативи з подальшого впровадження європейського досвіду керування портовою галуззю в Україні з чітким покроковим планом.

Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс зауважив, що підприємство сподівається на співпрацю з членами Наглядової ради , зокрема за напрямками корпоратизації підприємства та продовження реформи портової галузі.

«АМПУ сподівається на плідну співпрацю з членами Наглядової ради за такими важливими напрямками, як корпоратизація підприємства, продовження реформи портової галузі за моделлю «лендлорд-порт», драйвером якої була та залишається АМПУ. Досвід членів Наглядової ради також буде дуже корисним для підвищення прозорості у взаємодії з клієнтами та ефективності системи управління, а також зміцнення позицій підприємства на міжнародній арені», — заявив Вецкаганс.

Читайте також: Морпорти України у першому кварталі збільшили перевалку на 12,4% - АМПУ

Також повідомляється, що під час першого засідання 23 квітня 2019 року члени Наглядової ради обрали керівні органи та визначилися з планом робіт на поточний рік.

Головою Наглядової ради ДП «АМПУ» було обрано Дмитра Барінова, першого заступника голови Морської адміністрації. Його заступником став Патрік Верховен (Patrick Verhoeven, Бельгія), який останні 25 років обіймає керівні посади в міжнародних портових організаціях.

Зокрема, на першому засіданні члени Наглядової ради підписали контракти з ДП «АМПУ», сформували комітети з питань аудиту, а також з питань призначень та визначення винагороди посадовим особам підприємства. Наступне засідання відбудеться за місяць під час традиційного Ukrainian Ports Forum в Одесі, організаторами якого є Адміністрація морських портів України та Центр транспортних стратегій.

«Перше засідання Наглядової ради пройшло, на мій погляд, дуже ефективно. Обрані голова та заступник, сформовані обов’язкові комітети. Це дає нам змогу повноцінно долучатися до співпраці з підприємством. Для АМПУ подальше впровадження стандартів корпоративного управління зробить систему керування підприємством більш прозорою та зрозумілою для міжнародних партнерів. Це відкриє нові можливості для залучення коштів та інвестицій», — резюмував новобраний голова Наглядової ради АМПУ Дмитро Барінов.

Згідно зі статутом ДП «АМПУ» та Положенням Міністерства інфраструктури України про Наглядову раду ДП «АМПУ», Наглядова рада – це орган, що регулює діяльність голови ДП «АМПУ», оцінює пропозиції щодо розвитку підприємства у відповідності до чинного законодавства, контролює фінансово-господарську діяльність ДП «АМПУ».

До Наглядової ради ДП «АМПУ» входять чотири незалежні члени, а саме Вольфганг Хуртьєне (Wolfgang Hurtienne, Німеччина), Ян Ван Шоонховен (Jan Van Shoonhoven, Нідерланди), Патрік Верховен (Patrick Verhoeven, Бельгія) та Юлія Клименко (Україна), а також три представники держави – перший заступник голови Морської адміністрації Дмитро Барінов, виконавчий директор Офісу реформ КМУ Антон Ященко та радник міністра інфраструктури України Тарас Троцький. Рішення з погодження членів Наглядової ради ДП «АМПУ» Кабінет Міністрів України прийняв на своєму засіданні 6 лютого 2019 року.

Попередній відбір незалежних членів здійснювала філія міжнародної компанії з пошуку і відбору керівного персоналу Boyden Global Executive Search — Boyden Ukraine. В цілому на конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради ДП «АМПУ» були подані документи 85 кандидатів з 16 країн.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-