Транзит газу через Україну є найбільш конкурентним маршрутом - Нафтогаз

Транзит газу через Україну є найбільш конкурентним маршрутом - Нафтогаз

Укрінформ
Транзит газу українською газотранспортною системою (ГТС) є більш конкурентним, ніж газопроводами, які будуються Російською Федерацією.

Про це написав у Facebook НАК "Нафтогаз України".

"Транзит газу українською ГТС є більш конкурентним за всі газпромівські потоки, якщо всі працюватимуть в однакових умовах в європейському законодавчому полі. Тож чесна конкуренція – вирок для російських обхідних маршрутів. Північний потік-2 не має економічного сенсу, лише посилює позиції Газпрому на європейському ринку, надає Кремлю додаткові важелі у вирішені своїх політичних питань у Європі", - повідомили у Нафтогазі.

У компанії відзначили, що якщо європейські споживачі стануть заручниками одного постачальника, це вже стане питанням національної безпеки.

"Як ми знаємо, Газпром полюбляє мову шантажу і легко може створити дефіцит газу. Днями європейці показали, що рівність і однакові умови роботи для всіх газопроводів та продавців газу – це реальність", - написали у Нафтогазі.

Читайте також: Ціни на газ: сайт Зе!команди оприлюднив "тарифну" заяву

У НАК нагадали, що за європейськими правилами продаж і транспортування газу не можуть перебувати під контролем однієї компанії. Тому Газпром має відмовитися від контролю над трубопроводами на території ЄС.

"Але в Кремлі вважають, що загальноєвропейські правила не для них і стверджують, що російський проект Nord Stream 2 має право на виняток. І якщо Європейська комісія не побачить винятковості цього проекту, то підуть до суду", - відзначили у Нафтогазі.

Як повідомлялося, компанія, що стоїть за газопроводом Північний потік-2, погрожує подати до суду на ЄС, якщо їй не вдасться уникнути нових положень, які, за її словами, ставлять під загрозу мільярди євро, інвестовані в проект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-