Ціни на газ: сайт Зе!команди оприлюднив

Ціни на газ: сайт Зе!команди оприлюднив "тарифну" заяву

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" та Кабінет міністрів мають провести консультації з МВФ і ухвалити рішення для пониження ціни газу для населення з 1 травня у зв'язку зі зниженням світових цін на газ.

Про це йдеться у повідомленні команди новообраного президента Володимира Зеленського у Facebook.

"Давайте не на словах, а на ділі покажемо, що ми можемо приймати рішення в інтересах людей. Останні 4 місяці ціни на газ у Європі знижувалися, і зараз ціна газу для населення в Україні вища, аніж ціна газу на біржі у Європі. Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення з 1 травня", - йдеться у повідомленні.

У Зе!команді нагадали, що з 1 січня Росія також може припинити транзит газу через Україну.

"А з 1 січня Росією може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат та ризиків постачання газу. Окрім того, Росія з 1 червня може обмежити поставки енергоресурсів до України. Ці виклики вимагають від нас ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Гройсман — про ціни на газ: У "кота та мишей" більше не гратимусь

Як повідомляв Укрінформ, уряд та Нафтогаз у понеділок вже погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення та теплової генерації на травень поточного року до 8247 грн за тис. кубометрів. Якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів буде і надалі нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Минулого тижня з'явилося повідомлення про зміну режиму поставок нафтопродуктів з Росії до України. Експерти запевняють, що про обмеження поставок наразі не йдеться. Разом з тим, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд шукатиме альтернативні шляхи постачання нафтопродуктів в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-