Гройсман — про ціни на газ: У

Гройсман — про ціни на газ: У "кота та мишей" більше не гратимусь

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зниження "Нафтогазом" ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є гарним початком для подальших знижень.

Про це він заявив журналістам під час брифінгу у Київській області, де ознайомлюється зі станом ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли вони (Нафтогаз - ред) як монополісти починають використовувати своє ексклюзивне становище і крутити цим питанням, враховуючи лише свої комерційні інтереси, то це ненормально... Я радий, що вистачило здорового глузду для того, щоб зробити заяву, що з 1 травня ціна на газ буде опущена на 300 гривень за тисячу кубів. Це гарний початок для подальших знижень, відповідно до знижень цін, які відбуваються на міжнародних ринках", - сказав Гройсман.

Він додав, що більше гратись у "кота та мишей" ні з ким не збирається:

"Це другий раз, коли я поставив жорстку вимогу перед Нафтогазом (щодо зниження ціни на газ - ред). Третього разу не буде. Тому нехай працюють на країну і збільшують видобуток українського газу, хай шукають дешевший газ по всьому світу, щоб українці отримали його дешевшим", - зауважив Гройсман.

Читайте також: Уряд домігся зниження ціни на газ у травні на 300 гривень - Гройсман

Як повідомлялося, за дорученням Кабінету міністрів НАК "Нафтогаз України" спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

Цей механізм передбачає такий підхід: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену в постанові КМУ №867 від 19.10.18 р., ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова вартість газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-