Аудитори підтвердили консолідовану фінзвітність НБУ за минулий рік

Аудитори підтвердили консолідовану фінзвітність НБУ за минулий рік

Укрінформ
Незалежні аудитори підтвердили Консолідовану фінансову звітність Національного банку України за 2018 рік.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"16 квітня 2019 року консолідована фінансова звітність Національного банку України була схвалена Правлінням, підписана Головою Національного банку Яковом Смолієм, головним бухгалтером НБУ Богданом Лукасевичем та директором Департаменту фінансового контролінгу НБУ Олегом Стринжею. З боку зовнішнього аудитора звітність підписали партнери з аудиту компанії "Делойт енд Туш ЮСК" в Україні Євген Заноза та Наталя Самойлова. Звітність отримала позитивний висновок незалежного аудитора без застережень", - ідеться в повідомленні.

Згідно з висновком компанії "Делойт енд Туш ЮСК", консолідована фінансова звітність Національного банку достовірно та в усіх суттєвих аспектах відображає його фінансовий стан на кінець дня 31 грудня 2018 року, а також результати його діяльності, рух грошових коштів та зміни в капіталі відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ).

Як відомо, відповідно до Закону України "Про Національний банк України", НБУ складає фінансову звітність згідно з МСФЗ, яка підлягає обов’язковому аудитові не рідше одного разу на рік аудиторською фірмою, що має досвід проведення аудиту центральних банків. Аудит річної фінансової звітності Національного банку України проводиться за міжнародними стандартами аудиту.

Читайте також: НБУ та Центробанк Чорногорії домовилися про співпрацю щодо банківського нагляду

Компанія "Делойт" підтверджує звітність понад 20 центральних банків у світі. Національний банк обрав цю компанію незалежним аудитором через проведення тендера. "Делойт енд Туш ЮСК " в Україні перевіряла фінансову звітність регулятора за останні п’ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-