НБУ та Центробанк Чорногорії домовилися про співпрацю щодо банківського нагляду

НБУ та Центробанк Чорногорії домовилися про співпрацю щодо банківського нагляду

Укрінформ
Національний банк України та Центральний банк Чорногорії підписали Меморандум про співпрацю у сфері банківського нагляду.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України та Центральний банк Чорногорії підписали Меморандум про співпрацю у сфері банківського нагляду. Підписання Меморандуму відбулося 12 квітня 2019 року у м. Вашингтон, США, під час Весняних зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що документ сприятиме виконанню двома центральними банками функцій банківського нагляду та належному функціонуванню банківського сектора в обох країнах.

Зокрема, передбачається співробітництво у сфері нагляду за діяльністю материнських організацій та їхніх транскордонних структур з дотриманням вимог національних законодавств обох держав, а саме: обмін інформацією щодо транскордонних підрозділів та їхніх материнських банків, питань ліцензування та ефективного нагляду та протидії і запобігання відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Меморандум про взаєморозуміння набирає чинності з дня його підписання і діятиме впродовж необмеженого періоду часу.

Читайте також: НБУ вдосконалив оцінку структури власності банків

Як відомо, восени 2018 року Національний банк України та Національний Банк Республіки Казахстан підписали аналогічну угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-