У Єврокомісії підписали контракт на будівництво трубопроводу для газу із Норвегії

У Єврокомісії підписали контракт на будівництво трубопроводу для газу із Норвегії

Укрінформ
У приміщенні Єврокомісії в Брюсселі відбулася церемонія підписання контракту на будівництво нового газопроводу у Балтійському морі, який поєднає Данію і Польщу з постачальниками газу в Норвегії.

Про це під час брифінгу повідомив речник Єврокомісії Маргаритіс Шинас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні зранку у будівлі Берлімон (Єврокомісії) відбулася церемонія підписання контракту в рамках проекту «Балтійський трубопровід» вартістю 214,9 мільйонів євро, який покликаний підтримати європейську систему (енергетичного) взаємопоєднання. Проект «Балтійський трубопровід» дозволить постачати газ із регіону Північного моря на ринок Польщі і далі у Балтійські країни та у зворотному напрямку вже до 2022 року. На церемонії підписання цього важливого проекту були присутні віце-президент Марош Шефчович, єврокомісар Аріас Каньєте, прем’єр-міністр Польщі (Матеуш) Моравецький та міністр (Пьотр) Намскій», - зазначив речник Єврокомісії.

Читайте також: ЄС остаточно затвердив зміни до Газової директиви

Як йдеться у повідомленні Єврокомісії з цього приводу, новий трубопровід має на меті створити новий коридор постачання газу на європейський ринок.

«Новий трубопровід дозволить з 2022 року постачати газ із Північного моря на ринок Польщі і далі в країни Балтії, а також до кінцевих споживачів у сусідніх країнах. В той же час він дозволить транспортувати газ з Польщі, включаючи імпорт зрідженого газу, на ринки Данії та Швеції. Цей новий газопровід є європейським проектом спільного інтересу», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-