Ціна нафти помірно знижується на тлі збільшення бурових установок у США

Ціна нафти помірно знижується на тлі збільшення бурових установок у США

Укрінформ
В ході азіатських торгів ціни на нафту еталонних марок після зростання за підсумками минулого тижня помірно знижуються.

Про це повідомляє сайт Investing.com.

"Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються в ході азіатських торгів у понеділок після зростання за підсумками минулого тижня, інвестори оцінюють дані про збільшення числа діючих бурових установок у США", - йдеться в повідомленні.

Червневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,21 (0,29%) - до $71,34 за барель. На торгах у п'ятницю їх ціна зросла на $0,72 (1%) і становила на закритті $71,55 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на травень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,32 (0,50%) - до $63,57 за барель. На попередніх торгах WTI подорожчала на $0,31 (0,5%) - до $63,89 за барель.

Основним драйвером зростання нафтового ринку стало дотримання країнами ОПЕК домовленостей щодо скорочення видобутку на тлі падіння виробництва в Лівії і Венесуелі. Як стало відомо минулого тижня зі звіту Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), країни ОПЕК скоротили видобуток у березні на 550 тис. барелів за добу - до 30,1 млн барелів на добу.

Читайте також: Ще один облгаз оштрафували за "космічні платіжки"

За підсумками минулого тижня нафта сорту Brent зросла в ціні на 1,7%, WTI - на 1,3%. Обидві марки завершили в плюсі шостий тиждень поспіль, чого не спостерігалося з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-