Укртрансгаз назвав проблеми використання сховищ газу у режимі митного складу

Укртрансгаз назвав проблеми використання сховищ газу у режимі митного складу

Фото
Укрінформ
Для ефективнішого використання підземних сховищ газу (ПСГ) у режимі митного складу іноземними трейдерами необхідно вирішити низку проблем.

Про це йшлося на зустрічі АТ "Укртрансгаз" з представниками Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби та газотрейдерами в Американській торговій палаті в Україні, повідомляє прес-служба УТГ у Facebook.

"Послуга зі зберігання має попит серед трейдерів з сусідніх країн, де існує дефіцит газових сховищ та важливою з точки зору довгострокової стратегії Укртрансгазу з інтеграції в газовий ринок Європи. Проте для більш ефективного використання сховищ потрібно роз’яснення та вирішення низки проблемних питань державними органами разом з Укртрансгазом та учасниками ринку. Серед тих, що потребують найбільшої уваги – документальне оформлення та оподаткування операцій, а також реекспорт та експорт", - йдеться у повідомленні.

В Укртрансгазі також зазначають, що Україна володіє найбільшими ПСГ в Європі, і спрощений та недорогий доступ до українських сховищ зміг би не тільки допомогти розвитку газового ринку в Україні, але й посилити енергетичну безпеку Європи перед закінченням транзитного контракту з Газпромом.

Читайте також: Укртрансгаз у квітні закачав 37 мільйонів кубів газу до сховищ

Як повідомлялося, два роки тому Укртрансгаз на базі 10 ПСГ відкрив митний склад, який надав можливість трейдерам понад 1000 днів зберігати природний газ без розмитнення. У 2019 році планується здійснити першу операцію з експорту природного газу з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-