Україна повернула Туреччині 15 тонн помідорів, заражених міллю

Україна повернула Туреччині 15 тонн помідорів, заражених міллю

Укрінформ
На Хмельниччині затримано вантаж томатів з Туреччини, у якому виявлено південноамериканську томатну міль. Вантаж повернуто до країни експортера.

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.

“У квітні 2019 року в Хмельницькій області при проведенні фітосанітарного контролю в митному посту “Хмельницький - центральний” у вантажі свіжих томатів вагою 14,95 тонн, який надійшов із Туреччини, було виявлено карантинний організм – південноамериканську томатну міль (Tuta absoluta Meyr.). Заражений вантаж повернуто до країни експортера”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою недопущення подібних випадків до країни-експортера – Туреччини - буде надіслана нотифікація про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України.

Читайте також: Україна може стати головним експортером продуктів харчування до Китаю — експерт

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2019 року Держспоживслужба запобігла ввезенню на територію України партії заражених мандаринів з Єгипту загальною вагою 22,4 тонни, а також партії мандаринів вагою 17,3 тонни з Туреччини. А у лютому в Україну намагалися ввезти майже 25 тонн цитрусових з Єгипту, заражених карантинним організмом - середземноморською плодовою мухою (Ceratitis capitata Wied.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-