Світова економіка цьогоріч

Світова економіка цьогоріч "пригальмує" до 3,3% - МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує, що зростання світової економіки уповільниться у 2019 році з 3,6% до 3,3%, однак очікується, що цей показник повністю відновиться вже наступного року.

Про це заявила під час презентації у вівторок доповіді МВФ "Перспективи світової економіки" головний економіст Фонду, директор Департаменту досліджень Гіта Гопінат, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Глобальне зростання визначено на рівні 3,6% у 2018 році, і в 2019-му прогнозується його уповільнення до 3,3%", - зауважила представник МВФ.

При цьому вона висловила очікування, що в першій половині 2019 року глобальне зростання вирівняється, а після цього закріпить тенденцію до поліпшення. За прогнозами МВФ, у 2020 році зростання світової економіки має відновитися до 3,6%.

Як зауважила представник МВФ, уповільнення світової економічної активності впродовж останніх років спричинено збігом факторів, які вплинули на провідні економіки світу.

Серед них, зокрема, у МВФ називають скорочення економічного зростання в Китаї після проведення там необхідних регуляторних заходів, а також посилення торговельної напруги між КНР і США. Економіка зони євро втратила більше позитивного імпульсу, ніж очікувалося. Виробництво автомобілів у Німеччині було порушено впровадженням нових стандартів для викидів, інвестиції в Італії зменшилися після зміни умов щодо державних облігацій. Зовнішній попит, особливо з боку країн, що розвиваються, послабився.

Читайте також: МВФ зберіг прогноз зростання ВВП України на 2019 рік

Тим часом, за прогнозами Фонду, певні ризики для подальшого зростання світової економіки зберігаються. Вони пов'язані, насамперед, з можливою ескалацією напруги у сфері торгівлі, посиленням у цьому зв'язку політичної невизначеності та погіршення ринкових настроїв. Можливими тригерами також можуть стати нові загострення навколо процесу виходу Британії з Євросоюзу та негативні тенденції на ринку Єврозони.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що розвиток світової економіки втратив імпульс упродовж останнього часу, однак це не загрожує світовій економіці можливою рецесією. Водночас глава Фонду повідомила, що конкретні показники щодо зростання світової економіки будуть оприлюднені за тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-