МВФ зберіг прогноз зростання ВВП України на 2019 рік

МВФ зберіг прогноз зростання ВВП України на 2019 рік

Таблиця
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України в 2019 році на рівні 2,7%, що відповідає показникам, наведеним у попередньому аналізі Фонду в жовтні минулого року.
Про це йдеться в оприлюдненій у вівторок доповіді "Перспективи світової економіки", яку Укрінформ отримав у своє розпорядження.

Зокрема, як вказано в документі, реальний рівень ВВП України до кінця нинішнього році прогнозується на рівні 2,7%. Причому прогноз на 2020 рік становить 3,0%.

Україна традиційно розміщена в групі імпортерів енергоносіїв у регіоні країн СНД, хоча в примітці вказано, що вона не є членом Співдружності, а група сформована за територіальною ознакою. Найкращий прогноз ВВП на нинішній рік у цій групі має Таджикистан (5,0%), найнижчий - Республіка Білорусь (1,8%). Середній показник по групі становить 2,8%, що приблизно дорівнює прогнозам для ВВП України.

Читайте також: МВФ назвав основні передумови для стабільного зростання економіки України

Тим часом МВФ оприлюднив інші важливі показники економічного зростання для України. Так, індекс споживчих цін в країні, як очікують аналітики МВФ, зупиниться на позначці 8.0 цього року (в порівнянні з 10.9 минулого року), а наступного – зменшиться до 5.9. Баланс поточних рахунків в Україні залишатиметься негативним, на рівні мінус 2,5% у 2019 році та мінус 2,4% у 2020-му. Рівень безробіття в Україні, як очікується, знизиться з 9,0% минулого року до 8,5% нинішнього й збереже тенденцію до зниження в 2020 році (8,1%).

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд двічі на рік готує огляд "Перспективи світової економіки", де розкриває аналіз поточних тенденцій та очікуваних перспектив у цій сфері в ближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-