Товарообіг між Україною та Туреччиною збільшився майже на 30% - Мінагрополітики

Товарообіг між Україною та Туреччиною збільшився майже на 30% - Мінагрополітики

Укрінформ
Товарообіг між Україною та Туреччиною збільшився на 28% за останні два місяці, минулого року Туреччина посіла 6-те місце серед країн, в які найбільше експортується українська агропродовольча продукція.

Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час зустрічі з надзвичайним послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере, повідомляє сайт міністерства.

«Товарообіг між країнами у 2018 році зменшився на 3,9%, у порівнянні з 2017 роком. Однак, вже за два місяці цього року він склав 356,6  млн дол. США та виріс на 28% внаслідок збільшення експорту на 18%», - повідомила Трофімцева.

Читайте також: Американська компанія на Закарпатті складатиме телефони, плеєри й комп'ютери

Вона наголосила на тому, що Турецька Республіка залишається одним з основних партнерів України в галузі АПК. 

«Минулого року Туреччина посіла 6-те місце серед країн, в які найбільше експортується українська агропродовольча продукція (експорт склав 1 182,7 млн дол. США), та 3 місце серед країн, з яких Україна її імпортує (імпорт склав 382,1 млн дол. США)», - повідомили в міністерстві.

Читайте також: Товарообіг Угорщини з Україною більший, ніж з Росією

Головними темами зустрічі стала співпраця в лісовій галузі, ветеринарії та фітосанітарії, питання експорту української картоплі до Туреччини.

Також Трофімцева висловила свою думку про перспективи перемовин щодо Угоди про зону вільної торгівлі між двома країнами.

«Я переконана, підписання такої Угоди надасть додатковий імпульс для розвитку двосторонніх відносин не лише в торговельній площині, а й у розвитку спільних інвестиційних проектів між Україною та Туреччиною. Посилення двостороннього співробітництва на політичному та економічному рівні між сильними країнами-партнерами в Чорноморському регіоні має бути для нас в пріоритеті», - зазначила Ольга Трофімцева.

Читайте також: Понад 70% товарообігу Закарпаття пов'язано з ЄС - Климпуш-Цинцадзе

Зі свого боку Ягмур Гюльдере наголосив, що Україна для Туреччини є важливим стратегічним партнером і  зовнішньоторговельне співробітництво між країнами має великий потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-