Експерти зафіксували зниження в Україні попиту на легкові авто у І кварталі

Експерти зафіксували зниження в Україні попиту на легкові авто у І кварталі

Укрінформ
Українці у першому кварталі цього року придбали 18,3 тисяч нових автомобілів і це на 5% менше, ніж за аналогічний період у 2018 році (19, 3 тис.).

Про це повідомляється на сайті асоціації автомобільних виробників України Укравтопром.

"У першому кварталі поточного року українці придбали 18,3 тис. нових легкових автомобілів, що на 5% менше ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідерську позицію на ринку за підсумками перших трьох місяців посіла французька марка Renault.

"З січня по березень українські номери отримали 2554 нові автомобілі цієї марки. У порівнянні з першим кварталом минулого року попит на легкові RENAULT в Україні зріс на 47 відсотків. Найпопулярнішою моделлю став кросовер RENAULT Duster, в заліку якого 1151 виданий номер", - додають в Укравтопромі.

Читайте також: У Китаї вперше за 20 років впали продажі автомобілів

На другому місці з результатом 2186 зареєстрованих авто – Toyota, яка рік тому очолювала рейтинг марок на українському ринку. Третій результат у KIA, реалізація машин якої підскочила в 2,5 раза відносно I кварталу 2018 року, до 1702 одиниць.

Четверте місце українці віддали Nissan, придбавши з початку року 1391 новий легковий автомобіль цієї японської марки, на 11% більше, ніж роком раніше.

Замикає ТОП-5 першого кварталу Skoda з результатом у 1285 авто (+4%). Кращий показник продажів усередині марки продовжує зберігати за собою SKODA Octavia – 499 шт. за три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-