Нафтогаз залучив $1 мільярд від Державної агенції Китаю Sinosure

Нафтогаз залучив $1 мільярд від Державної агенції Китаю Sinosure

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" отримає страхову квоту на 1 млрд дол. США від Державної експортної кредитної агенції КНР Sinosure.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"Державна експортна кредитна агенція КНР Sinosure та НАК «Нафтогаз України» уклали Меморандум про надання групі Нафтогаз страхової квоти на $1 млрд, що дозволить залучити боргове фінансування та прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми. Отримання страхового покриття Sinosure не вимагає державної гарантії, а отже Нафтогаз не збільшуватиме навантаження на державний бюджет України для залучення $1 млрд інвестицій в галузь", - йдеться у повідомленні.

Планується, що на першому етапі під страхове покриття Sinosure буде залучено близько 160 млн дол. для фінансування чинних контрактів АТ «Укргазвидобування» з китайськими корпораціями, що постачають бурове обладнання та здійснюють бурові роботи «під ключ».

На другому етапі ще близько 800 млн дол. планується спрямувати на інші проекти групи Нафтогаз, які найближчим часом будуть узгоджені з китайською стороною.

Читайте також: Саудівська нафтова компанія стала найприбутковішою у світі

Як повідомлялося, корпорація Sinosure – державна експортна кредитна агенція КНР, що працює за моделлю OECD. Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 р. становила близько $3,4 трильйона, її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

Нафтогаз співпрацює з китайською корпорацією уже не вперше: у 2018 році завдяки страховому покриттю від Sinosure для Укргазвидобування було придбано 13 бурових верстатів вартістю близько $140 млн з відстроченням платежу на 5 років. Верстати придбано у китайської компанії Honghua International, що входить до державного аерокосмічного концерну КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-