Нафта дорожчає на тлі позитивної статистики з Китаю й США

Нафта дорожчає на тлі позитивної статистики з Китаю й США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок досягли нових максимумів 2019 року.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість бареля червневої нафти Brent становила $69,16 (+0,23%). Барель травневої нафти WTI торгувався за $61,77 (+0,28%). Максимальні ціни в ході азіатських торгів становили $69,50 і $62,03 відповідно.

Позитивні статдані з США і Китаю підтримали ціни. Водночас у березні виробничий сектор Китаю несподівано повернувся до зростання вперше за чотири місяці.

«У березні PMI у Китаї продемонстрував найбільше місячне зростання з 2012 р. Це має послабити побоювання з приводу можливості зниження попиту на нафту», - сказав Стівен Іннес, глава відділу торговельної та ринкової стратегії SPI Asset Management.

Уряд США розглядає додаткові санкції проти Ірану. Вони націлені на раніше не порушені американськими санкціями сфери економіки Ісламської Республіки, повідомив напередодні високопоставлений представник адміністрації Трампа. Він також припустив, що США не стануть продовжувати послаблення режиму санкції для восьми найбільших покупців іранської нафти, термін дії якого закінчується на початку травня.

За словами обізнаних джерел, нафтовий термінал Хосе, який відновив роботу наприкінці минулого тижня, знову зупинено через брак електроенергії. Цей порт вважається основними експортними воротами Венесуели.

Найбільший в світі експортер - Саудівська Аравія - перевиконала узяті на себе в рамках угоди ОПЕК+ зобов'язання щодо скорочення нафтовидобутку, знизивши виробництво на 220 тис. бар./добу. (б/д). Тоді як сумарне скорочення поставок картельної нафти становило у березні 280 тис. б/д.

Читайте також: Саудівська нафтова компанія стала найприбутковішою у світі

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,13 доллар за барель. На відкритті Brent торгувалася за 69,19 долара за барель, що на 18 центів вище за рівень закриття торгів ($69,01).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-