АМПУ презентувала інвестиційний проект у порту Рені

АМПУ презентувала інвестиційний проект у порту Рені

Укрінформ
Адміністрація морських портів України представила інвестиційний проект зі створення терміналу скрапленого природного газу (СПГ) у порту Рені.

Реалізація проекту запланована на період 2020–2025 рр., презентація розміщена на інвестиційному порталі Адміністрації морських портів України investinports.com, повідомляє прес-служба АМПУ.

"Ренійська філія Адміністрації морських портів України розглядає можливість залучення інвесторів для реалізації проекту державно-приватного партнерства зі створення терміналу для приймання, накопичення, зберігання та бункерування суден скрапленим природним газом у морському порту Рені. Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу та плавпричалу для бункерування суден на території т.зв. «Бази технічного обслуговування» морського порту Рені", - йдеться у повідомленні.

В АМПУ зазначили, що розташування СПГ-терміналу у спеціальній економічній зоні «Рені» та близькість міжнародної траси Одеса-Бухарест робить проект перспективним та вигідним як для держави, так і для потенційного приватного інвестора.

"Реалізація інвестпроекту сприятиме зростанню кількості суднозаходів у порт «Рені», а отже — збільшенню надходжень від портових зборів та інших послуг для АМПУ, а також надходжень у бюджети різних рівнів (сплата податків, концесійного платежу) для держави", - наголосили у профільному відомстві.

Крім того, проект матиме значний позитивний вплив на економічну, соціальну та екологічну ситуацію в регіоні за рахунок створення нових робочих місць, модернізації інфраструктури та зменшення шкідливих викидів на внутрішніх водних шляхах України, зокрема, на Дунаї.

Читайте також: Порти Маріуполь та Ізмаїл уже перевалили цьогоріч по 1 мільйону тонн вантажів

В АМПУ зазначили, що створення СПГ-терміналу викликано також необхідністю обладнання станцій бункерування суден зрідженим природним газом у морських портах України. До 2025 року відповідно до Директиви 2014/94/EU в морських портах має бути встановлена достатня кількість СПГ-терміналів. Багато європейських країн використовують зріджений природний газ як паливо для суден вже більше десяти років, що позитивно вплинуло на економічну ефективність морського транспорту і довкілля.

Суден, що працюють на зрідженому природному паливі поки що мало, але їх кількість постійно збільшується.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-