Рада ЄС удосконалює вторинний ринок для

Рада ЄС удосконалює вторинний ринок для "токсичних" банківських кредитів

Укрінформ
Рада ЄС на рівні послів ухвалила позицію щодо розвитку вторинного ринку «поганих», або «токсичних» кредитів (non-performing loans - NPLs), що надаватиме банкам кращі можливості для перепродажу таких кредитних зобов’язань третім установам або зацікавленим особам.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Зменшення масиву наявних «поганих» кредитів у банківському секторі та запобігання їх подальшому нагромадженню у майбутньому є важливою гарантією стабільності фінансової системи ЄС. Позиція, ухвалена сьогодні Радою ЄС, створює чітке регуляторне поле для купівлі та обслуговування «поганих» кредитів, результатом чого буде розвиток ефективного вторинного ринку. Це є ключовим фактором у зміцненні банківського союзу ЄС», - зазначив представник Головування Європейської Ради, міністр фінансів Румунії Євген Теодоровіч.

Погоджені пропозиції передбачають гармонізацію правил, за якими некредитні організації можуть викуповувати у банків боргові зобов’язання, включаючи усунення певних перешкод для транскордонних операцій, які виходять з відмінностей у відповідному національному законодавстві різних країн ЄС.

Читайте також: Експерти Світового банку задоволені реалізацією у Миколаєві проекту енергоефективності

Після формального ухвалення позиції Ради ЄС Головування Європейської Ради може розпочинати переговори щодо цього питання з Європейським парламентом.

У країнах Євросоюзу до «токсичних» кредитів, як правило, відносять фінансові зобов’язання, за якими позичальник (компанія або фізична особа) не сплачувала погоджені внески або інтерес більше 90 діб, або щодо яких виникають сумніви у спроможності погасити борг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-