Іноземні інвестори цікавляться видобутком кольорових металів в Україні

Іноземні інвестори цікавляться видобутком кольорових металів в Україні

Укрінформ
Бразилія, Китай, Японія, Канада, США, Австрія, а також вітчизняні компанії з іноземними інвестиціями зацікавлені у видобутку літію, кобальту, нікелю та марганцевих руд в Україні.

Про це сказав т. в. о. голови Державної служби геології та надр Олег Кирилюк, повідомляє прес-служба відомства.

«Видобуток літію, кобальту, нікелю та марганцевих руд в Україні поки що є не досить високий, але Україною зацікавився Євросоюз, адже на сьогодні існує проблема постачання критичної сировини для потреб промисловості країн ЄС», – зазначив Кирилюк.

Він додав, що на сьогодні Європа на 100% залежить від імпортних поставок ніобій-танталових руд та ще ряду інших рідкоземельних корисних копалин, тому країни ЄС шукають можливості реалізації проектів з пошуку та видобутку такої сировини в Україні.

За словами Кирилюка, видобутком кольорових металів цікавляться Бразилія, Китай, Японія, Канада, США, Австрія та вітчизняні компанії з іноземними інвестиціями.

Читайте також: Держгеонадра продають спецдозволи на 9 нафтогазових ділянок у трьох областях

Як повідомлялося, 22 квітня Державна служба геології та надр України проведе через систему ProZorro.Продажі третій електронний аукціон, на який виставлено 9 ділянок з покладами рідкоземельних порід, бурштину, берилію, графітів, води, глини та вапняків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-